BOOST PumpTracks official partner WK BMX in Nederland

In 2021 worden de wereldkampioenschappen BMX gehouden op Papendal in Arnhem. In aanloop naar dit evenement worden er talloze PumpTracks aangelegd en diverse side events georganiseerd in de Gelderse hoofdstad en de rest van de provincie. De organisatie heeft Boost PumpTracks gevraagd om als official partner hiervoor zorg te dragen, met als doel de jeugd te stimuleren om meer te bewegen en tevens aandacht te genereren van het WK BMX op Papendal.

Permanente PumpTracks en mobiele PumpTrack Containers

Het jonge bedrijf zal op diverse plaatsen permanente (asfalt) PumpTracks ontwerpen en realiseren.
Op andere plekken wordt de Pumptrack Container geleverd; een uniek, zelf ontwikkeld totaalconcept waarbij een demontabele PumpTrack, PumpTrack fietsen en helmen na gebruik opgeborgen kunnen worden in een verplaatsbare container.

Sportleraren en buurtsport coaches kunnen op deze manier de jeugd op vele verschillende locaties op een laagdrempelige manier laten ervaren hoe fijn sporten is.

Subsidie

In samenwerking met Hotel Papendal, de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem en de Gelderse Sport Federatie, zet Boost PumpTracks zich in om kinderen, tieners en volwassenen aan het sporten te krijgen. Een aantrekkelijke subsidieregeling geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om in de aanloop naar het WK een mobiele of een vaste pumptrack (van asfalt) in de lokale omgeving te realiseren.

De aanvragen voor deze regeling kunnen vanaf 3 augustus 2020 gedaan worden. Om in aanmerking te komen zijn er een aantal voorwaarden die gesteld zijn door Provincie Gelderland.
Het aan te vragen bedrag is € 12.500,- voor een Pumptrack Container en € 15.000,- voor een vaste Pumptrack. Ook is er de mogelijkheid om aanspraak te maken op het Papendal Pumptrack Fonds, dat tot stand is gekomen in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In beweging

Pumptracks zijn misschien wel dé oplossing voor een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: Hoe krijgen we kinderen, tieners, maar ook volwassen meer aan het sporten? Daar is een prikkel, een uitdaging voor nodig, stelt Joost Wichman, Mede oprichter van Boost PumpTracks.
‘PumpTracks zijn snel, veilig en je hebt het gebruik ervan eenvoudig onder de knie. De PumpTrack combineert bovendien de voordelen van een fietscrossbaan en een skatepark. Het geeft een kick om lekker actief bezig te zijn op de fiets, skates, step of zelfs in een rolstoel.’

Wereldtoppers in het BMX, zoals Niek Kimmann, Twan van Gendt en Laura Smulders, zijn als kind op straat en in de speeltuin begonnen op een crossfiets. Zij maakten daar hun eerste sprongetjes op asfalt of kleine natuurlijke pumptracks en mogen zich inmiddels wereldkampioen noemen.

Meer weten of de subsidieregeling of het Papendal Pumptrack Fonds? Neem contact op via jelmer@pumptrack.nl of joost@pumptrack.nl